Goede recensies

Mijn prentenboek 'Tessel viert Sint-Maarten', met illustraties van Monica Maas, is heel positief ontvangen, heerlijk om al die lovende woorden te lezen! 

Erg belangrijk is altijd de bespreking van de bibliotheekdienst (NBD), want die staat op de websites van bibliotheken en bij bol.com bij de titelbeschrijving. Daar hebben ook al meerdere enthousiaste lezers ***** gegeven! Dit is die van de NBD:

Recensie(s)

Samen met haar vader koopt Tessel snoep om uit te kunnen delen aan de kinderen die met hun lampionnen langs de deuren gaan vanwege de viering van Sint-Maarten. Op school vertelt de juf over de oorsprong van het feest. 's Avonds is het zo ver: Tessel en haar vriendjes zingen Sint-Maartenliedjes en halen veel lekkers op. En hoewel dat eigenlijk niet mag, zetten ze hun tocht voort om de bewoner van een verafgelegen dijkhuisje te bezoeken. Die is blij verrast, zeker ook omdat Tessel haar snoep met hem deelt. Een warm verhaal waarin op een organische manier wordt uitgelegd wat het feest inhoudt. De kleurrijke illustraties zijn herkenbaar en ondersteunen de vertelling. De tekst van enkele liedjes is (cursief gedrukt) opgenomen; muzieknotatie ontbreekt. Een sympathieke manier om aandacht te geven aan een feest dat in een deel van Nederland en Vlaanderen en in onder meer antroposofische kringen elk jaar op 11 november gevierd wordt. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. W. van der Pennen-Schleicher

Tessel in Helderse Courant klein

wat-tover-je-nu

Illustraties: Jeska Verstegen

Facebook

Twitter